7/12/06

El nostre fons

Seguim catalogant incansablement el nostre fons. Podeu consultar el fons informatitzat a la pàgina web del CABIB (http://caiblib.uib.es) .

El fons de la biblioteca balear està format per tres col·leccions diferents:

- La Biblioteca Balear (del qual ha pres el nom la biblioteca), de temàtica relacionada amb la història, la literatura i la ciència de les nostres Illes. D'aquest fons, les obres posteriors a 1831 estan pràcticament totes catalogades al catàleg automatitzat. Les obres, d'antiquària, en canvi només es troben catalogades al catàleg manual. Actualment hem iniciat la catalogació dels incunables.

- El fons Moragues Monlau. La família Moragues Monlau va donar la biblioteca personal de Josep Monlau i Sala (Barcelona 1832-Palma de Mallorca 1908) a la biblioteca del Monestir de la Real.
Josep Monlau, fill de Pere Felip Monlau (Barcelona 1808-Madrid 1871), fou naturalista i agrònom. Va ser catedràtic d'història natural i d'agricultura a l'Institut Balear (1855-62), dirigí el butlletí de la Cambra Agrícola Balear, de la qual fou també president i col·laborà en revistes i almanacs mallorquins sobre temes de divulgació agrària. Va escriure una història natural, que consta de 3 volums (BB-5283/1-3) i un tractat d'olivicultura (BB-3402).

- Col·lecció teològica/filosòfica: físicament es troba a les dependències de la Biblioteca Balear però la intenció és que aquest fons arribi a formar part de la biblioteca humanística dels capellans del monestir.

1 comentari:

Anònim ha dit...

The toywatch replica has absolutely anesthetized the analysis of time. As aboriginal as 3500 BC, flesh has been bedeviled with time befitting as way to accomplish activity added accountable and added productive. That way, you'll apperceive whether or not you're accepting a fair accord - and that the assurance on your design watch will be honored.